CISCO

Hírek

2020.05.30 16:39

Elérhetőségek

Cím:6721 Szeged, Osztrovszky u. 5.
Tel:+36-62/543-533
Mobil:+36-30/606-2175
E-mail:titkarsag.szeged@szbi.hu
kovacs.istvan@szbi.hu (rendszergazda)

Kövess minket

Partnereink

Cisco Logo Kék Csillag Rendezvényház Logó Ágota Alapítvány Logo Jooble Logo

Erasmus

Erasmus+ Program – Iskolánk 2020-as tanulmányi útjai tanulóink számára

Pályázati sikerünk eredményeként, 2020 augusztusában és szeptemberében iskoláink tanulói szaktanáraik kíséretében dániai és finnországi szakmai oktatásban vehetnek részt.

A dániai program – Roskilde város körzetében, iskolai formában, a dániai oktatási rendszerbe bekapcsolódva, saját helyi tanári vezetés mellett – informatikai szakterületen nyújt szakmai ismereti fejlődési lehetőséget, párhuzamosan azzal a célkitűzéssel, hogy diákjaink a nyelvtanulás terén is fejlődjenek, illetve hogy tapasztalatokra és személyes, de akár szakmai kapcsolatokra tegyenek szert Magyarországon kívüli európai társadalmakban és kultúrákban. A dániai középiskola 20 diákot fogad iskolánkból az őket itthonról kísérő tanáraikkal.

A finnországi tanulmányút során iskolánk tanulói a helyi képzésben résztvevő finn tanulók szakképzési helyein – turisztikai központ, illetve szálloda – fognak szakoktatók segítségével munkatapasztalatokat szerezni. A kínálatunkban szereplő két település – Rauma és Lapua – varázslatos környezetével és nemzetközi kapcsolatokban és együttműködésben jártas vendéglátókkal várja a szegedi Szent Benedek iskola tanulóit, ebben az évben 10 főt és az őket kísérő tanáraikat. A gyakorlat munkanyelve és a hétköznapok használati nyelve ebben az esetben is az angol nyelv lesz, a tanulás és a gyakorlás jegyében.

Bízunk benne, hogy diákjaink – fogadó, finn és dániai oktatóik és tanáraik, továbbá iskolánk pedagógusainak folyamatos, helyszíni segítsége és odafigyelése mellett – nagyszerű élményekkel, modern szakmai ismeretekkel és nyelvtudással gazdagodnak külföldi útjuk során.

Jelenleg a szakmai képzési tananyagok egyeztetése zajlik, és bizton állíthatjuk, hogy átfogó körültekintés mellett zajlik az utazások és a külföldi oktatás előkészítése.

Iskolánkban, a faliújságon képes ismertetőkkel készültünk az Erasmus+ program idei úticéljairól, a vendéglátó városokról.

A projekt koordinátora Polestyuk Tibor, igazgató úr, intézményi asszisztensei Dezső Erzsébet, tanárnő és Konkoly László, tanár úr. Kérdéseikkel keressenek bennünket bizalommal, diákok és szüleik egyaránt.

Erasmus

Az iskolánk bemutatása Magyar zászló
The introduction of our school Angol zászló
Über die Schule Német zászló

Iskolánkról

About our school


Galéria

Honlap készítés